Facebook, 3500 like, mézeskalács, játék
Köszönjük a Facebook oldalunk 3500 kedvelését. Erre az alkalomra és a karácsony közeledtére való tekintettel Marcsi egy negyven dekás mézeskalács szívet sütött ki nektek és ad pár hasznos tippet is. A kalácsot természetesen megnyerhetitek, ha a „tetszik” gombra kattintotok a cikk Facebook oldalunkon történő megosztása alatt. December 5-én délben sorsolunk, a játék szabályait a FB oldal „jegyzetek” rovatában találjátok.
...hogy jól sikerüljön a mézeskalács:
- A bekevert tésztát hűtőben kell pihentetni, hogy könnyen kezelhető legyen. Ennek időtartama optimális esetben minimum két óra.
- A mézeskalács tésztája ne legyen fél centinél vastagabb. A vastag tészta teteje hamar megég és keserű lesz, a belseje pedig nyers marad.
- A mézes tészta könnyen ragad, ne felejtsük lisztezni a kiszúrókat.
- A legegyszerűbb a kalácsokat már a sütőpapíron szaggatni, így megspórolunk egy mozgatást és az ezzel járó esetleges „alakváltozást”.
- 1-2 cm távolság mindenképp legyen a sütőbe helyezett kalácsok között, nehogy sziámi ikrekké alakuljon a tepsi tartalma.
- A mézeskalácsokat előmelegített sütőbe tegyük (kb. 180 fok), a sütési idő 5-7 perc, ami a tészta vastagságától függ.
- A kalács akkor van kész, ha barnulni kezd a széle.
- Ha nem a matt mézeskalács hívei vagyunk, a formákat kenjük be felvert tojásfehérjével sütés előtt és után.
- Díszíteni csak a teljesen kisült kalácsot szabad.
- A mézeskalácsot a sütés után puhítani kell. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot tegyünk almaszeleteket, vagy egy pohárba helyezett nedves szalvétát a kalácsok dobozába.
A cikkhez kapcsolódó képek
Ebben a témában talál még 207 cikket: hírek