Hamarosan boltjainkba kerülnek vadkovászos kenyereink. A vekniket Tóth Niki készíti üzemünkben, aki korábban az általa működtetett kézműves pékségben sütötte őket egyedi rendelésre.
A kenyerek különlegessége, hogy élesztő nélkül, vadkovásszal készülnek, ezenkívül a fehér kenyérben csak búzaliszt, a fitt kenyerekben pedig búzaliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt, valamint ivóvíz, só és az elnevezésben szereplő összetevő található.
A készítés menete szerint Niki, dagasztás után, állandó hőmérsékleten három órán át érleli a tésztát, majd kézzel formázza és teszi különleges, pálmalevélből készült szakajtóba. Ezt követi a 20 órás, 8 Celsius fokon történő pihentetés, kelesztés majd a sütés folyamata.
Öt kézműves kenyeret kínálunk, ezek minden héten szerdán és pénteken délben érkeznek frissen üzleteinkbe:
1. Kézműves fehér kenyér 0,5 kg 700 Ft
2. Kézműves, extra paradicsomos fitt kenyér 0,5 kg 800 Ft
3. Kézműves, barna-sörös fitt kenyér petrezselyemmel 0,5 kg 800 Ft
4. Kézműves, édes burgonyás barna kenyér 0,5 kg 950 Ft
5. Kézműves, sárgarépás fitt kenyér (napraforgómaggal) 950 Ft
A cikkhez kapcsolódó képek
Ebben a témában talál még 206 cikket: hírek